- onlinekurser.dk
- Blog
- Job, karriere og erhvervsliv
- Jobsøgning: 4 ting som gør arbejdsgiverne nervøse
Jobsøgning: 4 ting som gør arbejdsgiverne nervøse
Du har et godt CV og skriver gode ansøgninger. Med håb i hjertet sender du begge dele afsted til en mulig arbejdsgiver i håb om at komme til samtale. Men hvad du måske ikke ved er, at der er detaljer i dit CV som arbejdsgiverne reagerer negativt på. Vi ser på 4 af de mest almindelige – og hvad du kan gøre ved dem.
Oplysningerne her stammer fra Ballisagers store årlige rekrutteringsundersøgelse. Her stiller de en række spørgsmål til arbejdsgivere om rekrutteringskanaler, brug af netværk og mangler i CV og ansøgning. Det er god læsning og absolut anbefalelsesværdigt at dykke ned i, hvis du vil blive klogere på, hvordan arbejdsgiverne rekrutterer.
Arbejdsgiverne bliver også stillet spørgsmål omkring bekymringer. Hvilke elementer er det, som får alarmklokkerne til at ringe.
↓ Herunder finder du de 4 ting, som gør arbejdsgivere mest nervøse. ↓
4: Du er overkvalificeret
29% af de adspurgte svarer, at hvis du er overkvalificeret vægter de det negativt. Problemet her er bare, hvad overkvalificeret overhovedet betyder. Er du overkvalificeret, hvis du har en lang uddannelse? Lang erhvervserfaring? Og hvad kan du gøre, hvis du virkeligeroverkvalificeret, men faktisk gerne vil have jobbet?
Løsningen er ikke at tale dig selv ned, og få dig til at fremstå mindre kvalificeret. Det er aldrig en god strategi. Tværtimod skal du stå ved dine kvalifikationer – og så begrunde, hvorfor én, der er SÅ dygtig som du er, gerne vil have jobbet.
Du kan læse mere om emnet idette blogindlæg.
3: Du har været ledig længe
Det er en af de ting, som er svære at gøre noget ved, men…
- 41% af arbejdsgiverne angiver, at de anser mere end et års ledighed som problematisk.
- 33% angiver, at mellem 7 og 12 måneders ledighed er problematisk.
- Faktisk er det kun 15%, der angiver, at ledighed i kortere eller længere tid ikke er noget problem.
Så meget tyder på at myten om, at det er nemmest at søge job, når man er i arbejde, desværre er sand.
Her er løsninger svære at finde, for hvis du er ledig, er du jo ledig. Det er dog en rigtig god idé ikke at lade din ledighed fylde alt for meget i CV og ansøgning. Men det kan føles temmelig urimeligt, at arbejdsgiverne anser det for et problem, at du er ledig og derfor søger et job.
2: Du har mere end en times transport til arbejde
Det er dyrt at skulle ansætte nye medarbejdere og derfor er arbejdsgiverne nervøse for, at du ikke har tænkt dig at blive. 42% angiver, at det er et problem, hvis du har mere end en times transport til arbejdspladsen. De ved godt, at du i starten af ansættelsen ikke har noget imod at køre, men efterhånden som det bliver en vane, kan de mange timer i bil / bus / tog blive problematiske. Og så risikerer de, at du søger væk.
Her kan det være en god idé at tage tyren ved hornene. Hvis du godt kunne tænke dig at flytte efter jobbet, så skriv det. Hvis du ikke har noget imod at sidde i toget og arbejde, så skriv det. For så kan du måske afbøde nervøsiteten og komme igennem til samtalen.
1: Du har mange korte ansættelser på dit CV
Så kommer vi til det, som allerflest arbejdsgivere angiver som et problem i forhold til din erhvervserfaring. Nemlig mange korte ansættelser. 76% angiver dette som værende et problem. Præcist hvad ”mange” er i den sammenhæng, ved vi ikke – men andre steder i undersøgelsen kan der udledes, at ansættelser på under 3 år er i kategorien ”korte”.
Hvis du er en af dem med mange jobs på CV’et, skal du ikke gå i panik. Hvis de mange ansættelser har været vikariater eller projektansættelser, kan du nok regne med, at en kommende arbejdsgiver ikke er decideret urimelig. De kender godt arbejdsmarkedet, og vil ikke se det som noget negativt. Så skriv klart og tydeligt, hvorfor de var korte; at det var en midlertidig projektstilling, at det var et vikariat etc.
God jobsøgning.
- CV
- Ansøgning
- Arbejdsliv
Tilmeld dig Ugebrev for ledige
Ugebrev for ledige udkommer hver uge med tips og tricks, eksklusive jobopslag, konkurrencer, spændende artikler og meget, meget mere.
Efter tilmelding får du adgang til vores CV Værktøjskasse med CV skabeloner, ikoner og inspiration til dit CV.
Læs mere på Ugebrevforledige.dk eller tilmeld dig herunder.
Se også
Nyt gratis kursus til dig: Frivilligt bestyrelsesarbejde
10. oktober 2024Hvilke kurser har jeg adgang til via Onlinekurser.dk?
10. oktober 2024Nyt gratis kursus til dig: Præsentationsvideo – sådan gør du
10. oktober 2024Nyt gratis kursus til dig: Google Gmail
19. september 2024Nyt gratis kursus til dig: Google Docs
5. september 2024Nyt gratis kursus til dig: Microsoft Dynamics 365 Business Central
14. august 2024Webinar: Nye AI-funktionaliteter i Adobe CC
10. juli 2024Nyt gratis kursus til dig: Microsoft SharePoint
10. juli 2024Nyt gratis kursus til dig: Google Drev
4. juli 2024Nyt gratis kursus til dig: Konflikthåndtering og konfliktløsning
3. juni 2024